Dárek zdarma ke každé objednávce

Portugalské značky, kvalita a dostupnost s nádechem luxusu

Portugalské značky

Portugalsko, země bohatá na kulturu, tradici a přírodní krásy, je také domovem dvou výjimečných značek, které přinášejí kousek této jedinečné krajiny do domácností po celém světě: Castelbel a Essências de Portugal. Tyto značky vyrábějí nejen produkty, které potěší vaše smysly, ale také s sebou nesou příběhy, které vás provedou historií a vášní portugalského řemesla.

Castelbel: Příběh Vášně a Oddanosti

Příběh Castelbel začíná v roce 1999, kdy šestadvacetiletý profesor chemie Aquiles Barros dostal příležitost vytvořit výrobní jednotku pro luxusní parfémovaná mýdla pro americkou značku. S neochvějným optimismem a vášní se pustil do práce a v roce 2000 začala výroba s pouhými šesti zaměstnanci.

Jméno Castelbel je kombinací názvu oblasti Castêlo da Maia v Portu a slova "belleza" (krása), což odráží jejich zaměření na krásu ve všech aspektech jejich práce. Tato filozofie vedla ke značnému růstu a expanzi do více než 50 zemí.

V roce 2006 uvedla Castelbel na trh vlastní značku parfémovaných produktů pro tělo a domácnost, a v roce 2007 přidala prémiovou značku Portus Cale. Jejich produkty, inspirované idylickým prostředím údolí řeky Douro, zachycují vůně, barvy a atmosféru Portugalska. Castelbel nevyrábí jen mýdla, ale dárky, které přinášejí radost a kousek portugalského slunce do každodenního života.

 azulejos Tip: Produkty inspirované azulejos motivy vám doma vykouzlí skutečnou portugalskou atmosféru

 

 

 

Essências de Portugal: Umělecká Díla s Duší

Essências de Portugal je mladší značkou, založenou v roce 2017 pod mateřskou společností Longlife. Od svého vzniku se zaměřuje na tvorbu uměleckých mýdel, korkových difuzérů a svíček, které kombinují tradiční portugalské řemeslo s moderním designem.

První velký úspěch přišel, když byli požádáni katolickou církví o vytvoření mýdla připomínajícího sté výročí zjevení Panny Marie z Fátimy. Tento projekt odstartoval jejich cestu k vytváření produktů, které v sobě nesou kousek portugalské historie a kultury. Každý výrobek, od mýdel po svíčky, je vyráběn s pečlivostí a láskou, často ručně balený a připravený jako umělecké dílo.

Essências de Portugal se pyšní využitím místních surovin, jako je olivový olej, olej z hroznových jader, a spoluprací s místními řemeslníky. Jejich prémiová kolekce Saudade, uvedená na trh v roce 2020, symbolizuje lásku a péči vkládanou do každého produktu, což je charakteristické pro portugalskou kulturu.

 korek Tip: Portugalsko je jedním z největších producentů korku na světě. Své využití našel na nejrůznějších místech.

 

 

Spojení Tradice a Modernosti

Obě značky, Castelbel a Essências de Portugal, spojují tradiční portugalské řemeslo s moderním přístupem k designu a kvalitě. Castelbel sází na bohatou historii a vášeň pro detail, zatímco Essências de Portugal přináší inovativní produkty jako korkové difuzéry, které kombinují funkčnost a uměleckou hodnotu.

Produkty těchto značek jsou více než jen mýdla nebo svíčky; jsou to zážitky, které přinášejí kousek Portugalska do vašich domovů. Ať už hledáte voňavé mýdlo, luxusní svíčku nebo jedinečný difuzér, produkty Castelbel a Essências de Portugal vás vezmou na smyslovou cestu, která oslavuje krásu a řemeslo této nádherné země.